Rette match

Få kvalificeret arbejdskraft, der kan løse opgaven for dig.

Tryghed

Vi sikrer at lovgivningen på vikarområdet er overholdt.

Full service

Vi gør tingene for dig - og vi har styr på det vi gør.

Try and hire

Få en ny medarbejder på prøve, inden du fastansætter.

Try and hire er er en fleksibel og omkostningseffektiv måde at teste potentielle medarbejdere på, før de bliver en fast del af dit team. Der er betydelige omkostninger, både tid og penge, forbundet med at ansætte nye medarbejdere. Ikke alene skal du finde den perfekte person til jobbet, men du skal også sikre dig, at vedkommende passer godt ind i din virksomhedskultur.

Denne måde at ansætte på er lidt som en prøveansættelse, der giver dig en unik mulighed for at afprøve en person i en periode, før du indgår en aftale om fastansættelse med medarbejderen. Hvis det ikke fungerer efter denne periode, kan prøveansættelsen afsluttes uden yderligere omkostninger, forpligtigelser eller tidsmæssige investeringer.

I dette blogindlæg vil vi hjælpe dig med at forstå try and hire og dets fordele, og beskrive hvordan try and hire kan spare dig både tid, penge og ressourcer, når der ansættes nye medarbejdere.

Indholdsfortegnelse

Vil du vide mere om Try and hire?

Tag fat i os og få en uforpligtende snak

Fordele ved Try and hire.

Der er mange fordele ved try and hire. Her er 3 af de vigtigste:

Try and hire er en omkostningseffektiv måde at teste potentielle medarbejdere på.

Det er en tidskrævende proces, og det kan være dyrt at ansætte nye medarbejdere, særligt hvis du ansætter de forkerte medarbejdere. Men ved at bruge try and hire løber du ikke en stor økonomisk risiko. Du behøver bl.a. ikke at bruge penge på jobannoncer og tid på relevante interviews, screeninger og samtaler. Metoden er en unik mulighed og fantastisk omkostningseffektiv måde at finde den perfekte medarbejder med det rette match til din virksomheds behov.

Du kan afprøve medarbejderen i et vikariat, inden du forpligter dig.

Try and hire kan være yderst fordelagtig for både arbejdsgiveren (kommende arbejdsgiver) og den potentielle medarbejder. For dig som arbejdsgiver kan det som sagt give mulighed for at afprøve samarbejdet med kandidaten (eller flere kandidater), inden du tilbyder en vikar fastansættelse.

For den potentielle medarbejder kan en prøveansættelse være en god måde at få værdifuld erfaring på. Det kan også hjælpe vikaren med at afgøre, om virksomheden og stillingen passer til vedkommende. Hvis det viser sig, at vikaren ikke ønsker en fastansættelse, har vikaren ingen forpligtelser til at skulle tage jobbet permanent.

Try and hire infografik

Du slipper for rekrutteringsprocessen.

Hvis du ønsker at undgå rekrutteringsprocessen, skal du prøve try and hire. Med try and hire kan du hurtigt og nemt finde kvalificerede kandidater uden at skulle igennem besværet med rekrutteringsbureauer og ressourcekrævende rekrutteringsprocesser. Try and hire er et fantastisk værktøj for alle typer virksomheder, uanset om de ønsker at besætte flere ledige stillinger eller kun er på jagt efter en kvalificeret afløser, der skal indgå i teamet i virksomheden.

Hos Procur har vi en stor database med kandidater, der er kvalificerede til en lang række stillinger, så du kan være sikker på at finde den perfekte kandidat til din virksomhed. På en måde kan man sige, at vi gør det arbejde for dig, som du ellers selv skulle have gjort.

Læs også: 11 administrative opgaver du slipper for, når du bruger et vikarbureau.

Afprøvning af medarbejder

Sådan kan et vikarbureau hjælpe dig med try and hire.

Tal med dit vikarbureau om, hvordan de kan stille vikarer til rådighed med mulighed for at blive fastansat senere. I en prøveperiode evalueres vikarens/kandidatens præstationer for at afgøre, om de skal ansættes. 

Hos Procur hjælper vi virksomheder med at få kvalificeret arbejdskraft, og i alle vores vikariater kan der indgå try and hire. Vi hjælper dig gerne med at afprøve nye medarbejdere, da vi ved, at det er en effektiv løsning, der kan forhindre dyre fejlansættelser. Hvis du er usikker på, hvordan det fungerer, kan du tage fat i os og få gode råd og vejledning.

Try and hire forløb

FAQ.

Try and hire er en fleksibel og omkostningseffektiv måde at teste potentielle medarbejdere på, før de bliver en fast del af dit team. Ved at ansætte den nye medarbejder på en prøveansættelse kan du spare tid og penge og samtidig sikre, at den nye medarbejder passer godt til din virksomhedskultur.

Hvis du er virksomhedsejer, skal du kontakte dit vikarbureau eller rekrutteringsbureau og lade dem hjælpe dig. Vikarbureauer kan hjælpe virksomheder med at finde de rigtige medarbejdere til det rigtige job, hvilket kan spare dig både tid og penge. Typisk vil vikarbureauet stå for alt det administrative og varetage den tidskrævende proces, det er at skulle finde det helt rigtige match til din virksomhed.

Det er altid en fordel med et tæt samarbejde hvor vikarbureauet kender din virksomheds behov og du kender bureauets kompetencer. På den måde har I begge en oplagt mulighed for at udvikle samarbejdet til gavn for jer begge.

Der er et par ting, du skal huske på, når du stiller krav til dit vikarbureau. For det første skal du sikre dig, at vikarbureauet tager sin rolle alvorligt og arbejder seriøst på at finde den bedst mulige kandidat til din ledige stilling.

For det andet skal du sikre dig, at bureauet har en god pulje af kandidater at vælge imellem, så de kan finde det perfekte match til din virksomhed.

Endelig bør du kræve, at alle potentielle medarbejdere gennemgår en grundig screeningsproces, og at der foretages de nødvendige fagrelevante test, så du kan være sikker på, at de er kvalificerede og i stand til at udføre jobbet.

Et try and hire forløb eller en prøveansættelse, som det også kan kaldes, varer typisk i tre måneder. Det er den periode, hvor du som arbejdsgiver kan vurdere en kandidat, eller flere potentielle kandidater og beslutte, om han/hun skal tilbydes en ansættelseskontrakt eller ej.

Hvis du ønsker at fastansætte vikaren, er denne efterfølgende som udgangspunkt ansat i din virksomhed på lige fod med dine andre ansatte.

Der kan naturligvis være mange grunde til, at et vikariat stopper efter de tre måneder og ikke fører til en fastansættelse. Der kan mod forventning være, at vikaren ikke har levet op til virksomhedens krav og ønsker. Ikke har kunnet udføre de arbejdsopgaver, som er stillet eller ikke har kunne falde til blandt kollegaerne.

I sådanne tilfælde kan du betragte forløbet som et almindeligt vikariat.

En af fordelene er, at det minimerer den økonomiske risiko for dig som virksomhedsejer. Ved at bruge denne model at ansætte på, prøver du i bund og grund at se, om vedkommende passer godt til din virksomhed. Hvis det viser sig, at de ikke passer godt ind, har du ikke mistet andet end den løn, som vikaren har fået.

En anden fordel ved try and hire er, at det giver virksomhedsejere mulighed for at finde den rigtige medarbejder. Det er ikke alle, der passer perfekt til alle stillinger, så det er vigtigt at have en proces på plads, hvor du kan teste forskellige kandidater, før du træffer en endelig beslutning. Try and hire giver virksomheder mulighed for at gøre netop dette - at afprøve forskellige kandidater, indtil de finder den person, der er den helt rigtige.

Der er et par potentielle ulemper ved at bruge try and hire. For det første overlader du arbejdet og ansvaret for at finde de rigtige kandidater til vikarbureauet. Dette kan være en risiko, hvis du ikke er helt tryg ved at betro bureauet en så vigtig opgave. Endelig kan det være vanskeligere at finde kvalitetskandidater gennem nogle vikarbureauer, hvis de ikke råder over kandidater med de rette kvalifikationer. På den måde kan det ende op med, at du skal investere meget tid og energi i at screene ansøgerne og måske ende op med den forkerte medarbejder.

Efter et vellykket try and hire forløb er det vigtigt, at du fokuserer på at tage godt imod den nye medarbejder. Den bedste måde, at få mest muligt ud af din nye medarbejder på. er at sikre en vellykket onboardingproces. Onboarding er processen med at integrere en ny medarbejder i din organisation og virksomhed. Det omfatter orientering af den nye medarbejder om virksomheden, dens kultur, dens profil, få afstemt forventninger samt at få den nye medarbejder i gang med sine arbejdsopgaver.

Du kan også sørge for mentorordninger eller uddannelse fra en erfaren medarbejder.

Tag os med på råd næste gang du mangler medarbejdere.

Der er som sagt mange faktorer, der skal tages i betragtning, når man ansætter en ny medarbejder. Ved at afprøve potentielle medarbejdere, før de bliver faste medlemmer af dit team, kan du afhjælpe nogle af de bekymringer, du må have og spare tid og penge i det lange løb ved at undgå at ansætte den forkerte medarbejder, der ikke kommer til at fungere som forventet. 

Tal med os i Procur om, hvordan vi kan tilbyde fleksible bemandingsløsninger. Hvis du er klar nu eller ønsker flere oplysninger om, hvordan vi kan være behjælpelig, er du altid velkommen til at give os et kald.

Del blogindlæg

Facebook
LinkedIn

Nyeste blogindlæg

Kontakt procur vikar

SKAL VI HJÆLPE DIG MED AT FINDE KVALIFICEREDE MEDARBEJDERE?

Hvis du udfylder formularen nedenfor – så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Lad os være din (ekstra) personaleafdeling.

Vi er til for dig, der gerne vil:

Kontakt os og hør om alle fordelene ved at være på forkant og samarbejde med et vikarbureau, der tager din virksomhed og dine opgaver seriøst.