Rette match

Få kvalificeret arbejdskraft, der kan løse opgaven for dig.

Tryghed

Vi sikrer at lovgivningen på vikarområdet er overholdt.

Full service

Vi gør tingene for dig - og vi har styr på det vi gør.

Nytårskur 2021

Et år i krisens og udviklingens tegn.

Hendes Majestæt Dronningens nytårstale begyndte som den plejer, nemlig med ”I aften står vi igen ved et årsskifte. Vi ser frem, og vi ser tilbage. Vi ser frem med fortrøstning og forventning, og vi ser tilbage – blev året som vi havde håbet?”

Om vi fik, hvad vi håbede, kan være svært at svare entydigt på, men det er helt sikkert, at ingen af os, i vores vildeste fantasi, havde forestillet os, hvad der stod foran os. For de fleste af os var Corona en øl, ikke en omvæltning af samfundet, af vores omgangsformer, vores livsførelse og vores opfattelse af tryghed i vores hverdag.

2020 i udfordringernes tegn

Det forgangne år forløb unægtelig noget anderledes end forventet. Hvis vi tillader os at se bort fra de personlige omkostninger ved sygdom, tab af relationer og nærvær, og for nogle, desværre også tab af liv, og retter blikket mod erhvervslivet, så gav 2020 os alle mulighed for at få ”trykprøvet” vores virksomheder, i forhold til de meget usædvanlige udfordringer vi alle stod over for.

Vi indrømmer gerne, at varslingen af den første grænselukning, 14. marts, blev mødt med svedige håndflader og et strejf af panik. For en virksomhed der, som Procur, er baseret på at rekruttere arbejdskraft fra udlandet, er det noget af en skuldertackling, når vores medarbejdere ikke kan passere grænsen. Nu gik det heldigvis ikke så galt, som vi havde frygtet, men let har det ikke været.

Det har det heller ikke for minkavlerne. Uanset, hvad man mener om pelsdyravl, så er det en menneskelig og økonomisk katastrofe for avlerne, at se måtte se deres livsværk forsvinde med et pennestrøg. Vi kan kun håbe, at de mennesker, der er kommet i klemme snart, og på ordentlige vilkår, kan komme videre med deres liv.

Corona

I krisens og udviklingens tegn

Også blandt vores kunder og samarbejdspartnere har nogle oplevet tab af ordre, omsætning og indtjening, mens de mere ”heldige” har haft mere travlt end nogensinde før. De færreste har kunne melde om ”Business as Usual”, men fælles for alle, ser forandring og tilpasning ud til at være kodeordet.

Selv om den store usikkerhed har givet søvnløse nætter for mange, er det fristende at spørge, hvad der kommer ud af det? Vi hører om fokusering, omstilling og optimering. Og om øget effektivitet baseret på ressourcer mange slet ikke vidste, de var i besiddelse af. Måske det ender med at give mere værdi til arbejdspladserne, når røgen engang har lagt sig?

I vikarbranchen har vi oplevet to modsatrettede tendenser, idet det fra branchen forlyder, at mange danske vikarer er hjemsendt, mens udenlandske vikarer i betydeligt omfang er blevet på arbejdspladserne. Fortrinsvis i byggeriet, hvor der er tilført ekstra brændstof i form af ophævelsen af Anlægsloftet og forøgelse af Håndværkerfradraget.

Udfordringen for virksomhederne i vikarbranchen er selvfølgelig at skaffe kvalificeret arbejdskraft i fornødent omfang til den ”stimulerede efterspørgsel”. Der var et betydeligt underskud af kvalificeret, dansk arbejdskraft inden Corona-krisen. Og det er blevet en smule vanskeligere at rekruttere udenlandsk arbejdskraft, rettidigt, på grund af risikospredning, testkrav og naturligvis også øget forsigtighed.

Nye dagsordener

Når vi, forhåbentlig snart, er af med Coronatruslen, vil de fleste af os formentlig skulle stå op, og møde på arbejde, til en noget anderledes hverdag. En hverdag, hvor hjemmearbejde, Zoommøder, den ”tredobbelte toplinje”, Grøn Omstilling og ligebehandling vil fylde mere end for blot 10 måneder siden.

Nogle gange må vi erkende, at udvikling har særligt gode kår i krisetider. Danmark lå helt fremme i førerfeltet, når det handlede om effektivt internet og brug af netbaserede tjenester. Men vi har taget et kæmpe skridt videre i udnyttelsen af IT. Både lærere, ledere, forældre og vores børn har tilegnet sig både nye færdigheder og vaner, som alligevel gjorde det muligt at se hinanden, og arbejde tæt sammen, mens vi udviste samfundssind ved at arbejde og studere fra egen adressen. For har det betydet implementering af nye elektroniske tjenester, som vil lette vores hverdag betragteligt fremadrettet. Vi vil i langt større omfang end tidligere holde Zoom- og Skypemøder, og dermed spare både tid, penge og CO2, når vi skal mødes med vores kunder og samarbejdspartnere.

Og så skal vi også kippe med flaget for ”Boss-ladies”, som med støtte fra Nordea-fonden, har skabt øget opmærksomhed om kvinders muligheder for at søge uddannelse og beskæftigelse i Håndværksfagene. Vi håber og tror at det kan afhjælpe manglen på kvalificeret arbejdskraft, tilføre andre kompetencer og synspunkter til byggepladserne og på den måde skabe mere værdi for Danmark. Både Byggebranchen og fagskolerne har fået øje på mulighederne. Og det resulterede i, at Boss-Ladies vandt Ligestillingsprisen i 2020. Vi istemmer med et stort tillykke med anerkendelsen.

Hvad siger krystalkuglen om 2021?

Desværre ser det jo ud til, at vi ikke blev færdig med Corona, restriktioner, logistiske udfordringer, håndsprit, mundbind og hjemmearbejde. Selv om vi endelig fik godkendte vacciner på markedet, er der jo stadig mange udfordringer, der skal løses, og mange restriktioner, der skal udstås en rum tid endnu. Og desværre ser det ud til, at mange er så trætte af at være socialt begrænsede, spritte hænder og bære mundbind, at der slækkes på forsigtigheden og den gensidige hensyntagen. Vi glæder os til kampen er slut, og vi kan vende tilbage til vores nye hverdag.

Selv om det ikke er gået som frygtet, da vi stirrede ind i en sænket grænsebom, og fik annulleret flere bestillinger af mandskab fra vores kunder i byggeriet, i jern- og metalindustrien og i produktionsindustrien, så har vi haft dage, hvor der har været rædselsfuldt stille på kontoret i Odense. Og hos vores rekrutteringspartnere i Østeuropa.

Hos Procur vil den nye hverdag byde flere nye tiltag. Det betydeligste vil uden tvivl være, at vi i meget nær fremtid ikke kun vil levere udenlandske vikarer til længerevarende opgaver, men også vil kunne levere herboende vikarer til kortere opgaver. Det glæder vi os til at kunne fortælle mere om meget snart.

Har du tid og lyst, er du velkommen til at besøge vores hjemmeside. Her finder du blandt andet en kort vejledning, der kan sikre at du får endnu mere ud af dine vikariater.

Klik på linket https://procur.dk/10-enkle-trin-til-dig-der-skal-bruge-vikarer/, hvor du derudover kan læse om, hvordan du kan tjene penge ved at have vikarer, hvordan du får mere ud af et vikariat, og om vores holdninger til ordentlighed.  

Godt nytår

Del blogindlæg

Facebook
LinkedIn

Nyeste blogindlæg

Kontakt procur vikar

SKAL VI HJÆLPE DIG MED AT FINDE KVALIFICEREDE MEDARBEJDERE?

Hvis du udfylder formularen nedenfor – så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Lad os være din (ekstra) personaleafdeling.

Vi er til for dig, der gerne vil:

Kontakt os og hør om alle fordelene ved at være på forkant og samarbejde med et vikarbureau, der tager din virksomhed og dine opgaver seriøst.