Rette match

Få kvalificeret arbejdskraft, der kan løse opgaven for dig.

Tryghed

Vi sikrer at lovgivningen på vikarområdet er overholdt.

Full service

Vi gør tingene for dig - og vi har styr på det vi gør.

Anlægsloftet er hævet og nu kommer de nye jobs

Der er tydeligvis ikke så langt fra tanke til handling, som nogle af os, ind imellem, kan have på fornemmelsen.

Det er ikke mange dage siden, at anlægsloftet blev hævet med virkning for resten af året. Det skønnedes at ville betyde godt 3.500 nye eller genvundne jobs i byggeriet. Det betyder at en række opgaver, primært i forbindelse med energirenovering og reparation på skoler, sportsanlæg og andre kommunale ejendomme, vil blive sendt i udbud i nær fremtid. Enkelte er allerede nået så langt, at licitationerne er åbne for bud.

Ifølge Dansk Byggeri tilkendegiver 28 procent af de virksomheder, der udfører bygge- og anlægsopgaverne for landets kommuner, at der udbydes flere offentlige opgaver. Samtidig forventer 50 procent af virksomhederne desuden, at der i allernærmeste fremtid udbydes yderligere opgaver.

Finansministeriet beregner, at lempelserne vil medføre 1.700 nye eller genvundne jobs allerede i indeværende år. Det er da gode nyheder i disse usikre tider.

Læs om – Professionel mandskabsudlejning sikrer kvalificeret arbejdskraft

Desværre melder der danske eksportvirksomheder om ordrebøger med rigelig plads. 80 procent af de eksporterende virksomheder regner med betydelige tab. Det kan have uoverskuelige konsekvenser for en lille økonomi, hvor hele 845.000 beskæftigede er afhængige af eksporterhvervene. Til sammenligning var der, jf. Danmarks Statistik, beskæftiget 180.700 personer i første kvartal i år.

Selv om det er glædeligt, at Anlægsloftet er hævet for resten af 2020, betyder de 1.700 nye eller genvundne jobs i byggeriet, desværre ikke meget i det store billede, hvis eksporterhvervene mister pusten som følge af Coronakrisen.

Når vi er ude på den anden side, hvem er det så, der skal trække os i gang igen?

Del blogindlæg

Facebook
LinkedIn

Nyeste blogindlæg

Kontakt procur vikar

SKAL VI HJÆLPE DIG MED AT FINDE KVALIFICEREDE MEDARBEJDERE?

Hvis du udfylder formularen nedenfor – så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Lad os være din (ekstra) personaleafdeling.

Vi er til for dig, der gerne vil:

Kontakt os og hør om alle fordelene ved at være på forkant og samarbejde med et vikarbureau, der tager din virksomhed og dine opgaver seriøst.